srijeda, 30. kolovoza 2017.

Kolač od banana i maslaca od orašastih plodova (badem ili lješnjak)




                                                        


                                                       




    SASTOJCI:

- 200 g banana + 2 banane za završni dio
- 200 g maslaca od badema ili lješnjaka
-100 g rižinog brašna
(oboljeli od celijakije isključivo deklarirano rižino brašno gluten free)
- 3 jaja
- 135 ml javorovog sirupa
- 2 čajne žličice praška za pecivo
- 1/2 čajna žličica cimeta
- prstohvat muškatnog oraščića
- 1 mahuna vanilije
-  prstohvat soli
-100 g badema(nasjeckani)



                                                                      




 PRIPREMA: 


Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva te posudu za pečenje premazati maslacem i u kalup zatim staviti papir za pečenje.

U posudi  izmiješati maslac (badem ili lješnjak), javorov sirup, te dodati 200 g banana od kojih smo prethodno napravili pire.

U posebnu posudu, izmiksati jaja sa sjemenkama vanilije i soli(2 min.miksati)dok ne dobijemo pjenušavu smjesu te je staviti sa strane.

Promiješati zajedno brašno od riže, prašak za pecivo, cimet i muškatni oraščić te zatim   promiješati zajedno sa jajima tada  izmiješate sa smjesom od maslaca, javorovog  sirupa i banana.

¾ badema nasjeckati na sitno te dodati u smjesu.  Cijelu smjesu izliti u posudu za pečenje, dvije banane prerezati na pola i polako posložiti na vrh smjese te posuti sa ostatkom nasjeckanih badema. Peći oko 25 minuta. Kad je kolač gotov premazati sa javorovim sirupom i ostaviti da se ohladi.

Prije posluživanja posipati sa šećerom u prahu po želji. 


Dobar tek! 


                                                 


O autoru:

Ljubav prema kulinarstvu uvijek je bila prisutna, još od malih nogu kad sam u maminoj ili bakinoj kuhinji s veseljem čekao da mi povjere neki zadatak stoga moja odluka da se nakon dugogodišnjeg rada u marketinškoj agenciji u potpunosti posvetim svojoj prvoj ljubavi – kuhanju nije nikog iznenadila. Prva stanica bio je  Pariz u kojem sam prije 4 godine završio kulinarsku akademiju Le Cordon Bleu iz koje odlazim s diplomom Odjela slanih jela (Diplôme de Cuisine). Nakon toga dolazim u Minhen u kojem sam donedavno radio u prestižnom francuskom restoranu “Chez Fritz” u kojem sam stekao iskustva profesionalne kuhinje i sada s prijateljicom vodim ekskluzivan catering servis za klijente poput Voguea, L'Occitane, Cartiera, Burde i mnogih drugih.. a paralelno s tim radim i kao food stylist što me također iznimno veseli jer povezuje moju prijašnju karijeru grafičkog dizajnera i sadašnju kuhara.



 Autor recepta i fotografije Darko Ramljak  



        


Nema komentara:

Objavi komentar